Hoe creëert u een moderne tuin?

Droomt u van een tuin met strakke lijnen, een minimalistische look en een rustgevende uitstraling? Maar, weet u niet precies waar te beginnen met het realiseren van een moderne tuin? Goed nieuws: bij Postmus helpen we u graag verder! In dit artikel vindt u meer informatie over het creëren en inrichten van een moderne tuin.

5 tips voor het creëren en inrichten van een moderne tuin

Uw tuin omtoveren in een moderne tuin met strakke lijnen, die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is? In dit artikel geven we de belangrijkste aandachtspunten bij het creëren en inrichten van een moderne tuin. Met onze 5 tips is het ontwerpen van een moderne tuin binnen handbereik.

Kom hier in contact met Postmus.nl

Tip 1: Het ontwerp

Zoals bij iedere tuin staat het ontwerp van de tuin aan het begin van het stappenplan. Zo ook bij een moderne tuin. Bedenk voor uzelf wat voor type moderne tuin u wilt creëren: bestaat deze enkel uit tuintegels met een overkapping? Of wilt u alsnog uw groene vingers aan de slag laten gaan in een deel van de tuin?

Na het bepalen van het type moderne tuin is de volgende stap de inrichting. Hierbij zijn de grootte en de lichtinval van uw tuin belangrijke onderdelen. Door het ontwerp op papier te schetsen kunt u de indeling van de moderne tuin uitstippelen en beginnen met het inrichten ervan.

Tip 2: Bestrating

Een moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistische look. Het ouderwetse gazon wordt steeds vaker ingeruild voor tegels in combinatie met grind.

Het creëren van strakke lijnen begint bij het aanleggen van tegels, waarmee u rechte paden en strakke borders kunt aanleggen. Vaak wordt in de moderne tuin gebruik gemaakt van grote tegels gemaakt van beton of keramiek voor een stijlvolle en rustige uitstraling.

Tip 3: Overkapping

Een overkapping is bijna niet weg te denken uit de moderne tuin. Dit maakt van uw tuin niet alleen een verlengstuk van het huis, maar onder een overkapping kunt zelfs op regenachtige dagen buiten genieten.

Er zijn verschillende soorten overkappingen die bij een moderne tuin passen. De klassieke houten overkapping is een goede match, maar materiaalsoorten zoals aluminium of glas zijn een stuk onderhoudsvriendelijker.

Tip 4: Strakke tuinmeubelen

Om uw modern tuin in te richten is het belangrijk te kiezen voor passende tuinmeubelen. Meubels met een strakke en minimalistische look passen goed in een moderne tuin, denk hierbij aan een grote loungeset met vierkante kussens.

Tip 5: Less is more

Als laatste tip willen we benadrukken dat een moderne tuin uitblinkt in minimalisme. Zorg er dus voor dat de tuin niet te vol gezet wordt met tuinmeubelen, plantenbakken of andere accessoires.

Voor een minimalistische look is het kiezen van grote en hoge planten in witte plantenpotten of -bakken een perfecte keuze. Ook het toevoegen van tuinverlichting of vuurtafels zorgt voor een moderne touch.

Hulp nodig bij het realiseren van een moderne tuin?

Ons team van ervaren tuinspecialisten helpen u graag verder met het ontwerpen en inrichten van uw moderne tuin. Maak via onze website een afspraak of vraag eenvoudig een 3D-tuinontwerp aan.

Neem contact op met een tuinexpert