Je tuin inrichten met beperkt budget? Zo doe je dat!

De tuin inrichten of opknappen kan best een prijzig klusje worden, maar dat hoeft niet altijd. Heeft u een beperkt budget maar zou u toch graag uw tuin opknappen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Met deze vijf tips bespaart u flink op het inrichten van uw tuin.

Tip 1: Kies voor kiezelstenen

Tuintegels geven uw tuin een luxe uitstraling en zorgen voor minder onderhoud, maar tuintegels kunnen een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er alternatieven! Zo kunt u uw tuin ook aanleggen met kiezelstenen, of beter gezegd grind en split. Dit is een goedkoper alternatief dan tegels maar geeft uw tuin toch een moderne uitstraling.

Een grind en split pad of siervak legt u eenvoudig zelf aan, maar maak hierbij wel gebruik van een worteldoek. Zo geeft u onkruid geen kans en creëert u een onderhoudsarme tuin.

Op zoek naar de juiste kiezelsteen voor uw tuin? Op onze opslaglocatie in Katwijk vindt u ruim 25 verschillende soorten grind en split. Kom gerust eens langs om ons assortiment te bekijken.

Toch liever een tegel in uw tuin? Bij Postmus hebben we tegels in elke prijscategorie, dus óók voor een budget tuin. Neem hiervoor bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze betontegels.

Tip 2: Ga slim met je begroeiing om

Planten maken de tuin, maar planten kunnen ook een dure hobby zijn. Zeker wanneer ze veel onderhoud vereisen of wanneer ze niet goed tegen temperatuurwisselingen kunnen. Kies uw begroeiing daarom verstandig wanneer u beperkt budget beschikbaar hebt voor uw tuin.
U doet er verstandig aan planten of bloemen te kiezen die goed tegen alle weersomstandigheden kunnen en daardoor jarenlang meegaan. Zo hoeft u niet elke seizoen opnieuw te investeren in planten of bloemen. Een goede keus voor onderhoudsarme planten zijn onder andere Asters, de Geranium of de Hortensia.

Let wel op; ook voor planten en bloemen geld vaak goedkoop is duurkoop. Wanneer u ergens planten voor een prijs vindt die eigenlijk te mooi lijkt om waar te zijn, is de kans groot dat deze niet lang zullen leven.

Tip 3: Zaai uw eigen planten

Zoals we hiervoor al aangegeven hebben, kunnen planten en bloemen een dure hobby zijn. Maar wanneer u een klein beetje groene vingers hebt, kunt u hiermee een hoop geld besparen. Het is namelijk vele malen goedkoper om zelf bloemen te zaaien dan om al volgroeide te kopen bij een tuincentrum.

Let bij het kopen van zaden wel op wanneer deze de grond in moeten. Zo plant u rozen het beste in het voor- of najaar en lavendel in augustus.

Tip 4: Ga zelf aan de slag

Heeft u groene vingers of is uw bijnaam handige harry? Zet deze talenten dan in voor uw eigen tuin! Maar ook wanneer u weinig tot geen ervaring hebt in tuinieren en/of klussen zijn er een hoop dingen die u zelf kunt doen. Weet u niet helemaal waar te beginnen? Het internet biedt een scala aan tutorials op het gebied van tuinieren. Neem ook eens een kijkje op ons eigen YouTube-kanaal voor inspiratie.

Tip 5: Scoor deals in de uitverkoop

Geen budget voor de allernieuwste lijnen van tuinmeubelen? Geen enkel probleem, want de spullen van vorig seizoen zijn vaak minstens zo mooi en van net zulke goede kwaliteit. Ga daarom eens in het najaar op jacht naar een nieuwe set, in plaats van in het voorjaar. U zult zien dat dan veel meubelen zijn afgeprijsd.

Ook onze eigen showroom heeft regelmatig mooie aanbiedingen. Heeft u al een kijkje genomen bij onze uitverkoop?