6 onmisbare tuingereedschappen

Of u nu een nieuwe tuin gaat aanleggen, onkruid gaat verwijderen of de reeds bestaande tuin gaat onderhouden: de juiste tuingereedschappen zijn onmisbaar. We hebben een lijst met de absolute must have tuintools samengesteld. Zo heeft u alle benodigdheden bij de hand om uw tuin om te toveren in een pareltje!

1. Snoeischaar

Het snoeien van uw struiken of planten is onmisbaar om de groei van planten in een volgend seizoen bevorderen. Afhankelijk van het aantal struiken of planten in uw zijn er meerdere mogelijkheden. Met een klassieke snoeischaar kunt u prima uit de voeten in een kleinere tuin. In een grotere tuin is een elektrische snoei- of heggenschaar wellicht een beter idee.

Jouw tuin opnieuw inrichten?

2. Hark

Een hark is misschien wel het meest bekende tuingereedschap en is dan ook zeker een essentieel onderdeel in de lijst van must have tuintools. Met een hark veegt u onder andere gemaaid gras of gesnoeide takken of bladeren op. Maar ook voor het omspitten van de grond in uw moestuin is een hark ideaal.

3. Schep

Een schep is een van de meest onmisbare tools voor in de tuin. Een grote schep is ideaal voor het verplaatsen van grotere hoeveelheden aarde of gesnoeide takken. Met een kleinere schep kunt u gaten in de grond maken om planten te potten. Maar ook voor het wieden van onkruid is een schapje de perfecte tool!

4. Kruiwagen

Zeker in grotere tuinen is een kruiwagen een absolute must have. In een kruiwagen kunt u onder andere aarde, zand of compost eenvoudig verplaatsen. Maar ook voor het verplaatsen van planten in uw tuin is een kruiwagen optimaal. Onderhoudstip: zorg ervoor dat u de kruiwagen in de schuur opslaat na gebruik. Heeft u geen schuur? Zet hem dan ondersteboven met de handvatten omhoog tegen een muur aan.

5. Gieter

Om uw tuin te bewateren is een gieter essentieel als u niet bezit over een tuinslang. Gieters komen in een verscheidenheid van maten en soorten. Afhankelijk van hoe groot uw tuin is en hoeveel planten u moet bewateren kiest u voor de juiste inhoudsmaat.

6. Handschoenen

Ter bescherming van uw handen, zeker bij het snoeien van heggen of struiken, zijn handschoenen de perfecte oplossing. Maar ook voor het voorkomen van aarde onder uw vingernagels of het bieden van grip zijn handschoenen perfect. Tip: zorg ervoor dat u handschoenen kiest in de juiste maat en het liefst gemaakt van ventilerend materiaal. Dit biedt een stuk meer draagcomfort dan bijvoorbeeld rubberen handschoenen die niet ademen en te groot zijn.

Hulp nodig bij het inrichten of onderhouden van uw tuin?

Dan bent u bij Postmus aan het juiste adres. Ons professionele team van ervaren tuinspecialisten staan voor u klaar en helpen u graag verder met het ontwerpen en inrichten van tuin. Heeft nu meer informatie nodig? Maak dan eenvoudig een afspraak via onze website of vraag een 3D-tuinontwerp aan.