Tips bij het inrichten van uw tuin

U hebt net een nieuw huis inclusief tuin gekocht en er is eindelijk tijd en ruimte om uw vingers groen te laten worden. Maar, waar te beginnen? Een tuin aanleggen is soms een lastige en tijdrovende klus, maar als u weet welke stappen te volgen hoeft het aanleggen en inrichten van uw nieuwe tuin geen struikelblok te zijn. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje.

Uw tuin inrichten in 4 stappen

  • Stap 1

De eerste stap is het bedenken wat u nu eigenlijk wilt doen met uw nieuwe tuin. Gaat u voor een klassieke look met serene bestrating, een kind- of diervriendelijke tuin of wellicht is een onderhoudsvriendelijke tuin de beste keuze als u wat minder tijd heeft.

  • Stap 2 

Nadat de keuze voor het type tuin is gemaakt komt de volgende stap: de inrichting van de tuin. Dit hangt echter samen met een aantal factoren. Denk hierbij aan de bestaande ondergrond en beplanting, hoe u de ruimte wilt indelen, wat de lichtinval is om bloemen en planten optimaal te laten groeien, maar ook de keuze voor bestrating en het wel of niet aanleggen van een terras speelt mee in de overweging. Heeft uw tuin al bestaande bomen of planten, dan raden we aan op te passen met het volledig leeghalen hiervan. Wellicht kunt u bestaande beplanting hergebruiken voor uw nieuwe tuin.

                         

  • Stap 3

Nadat uw tuinontwerp af is kunt u beginnen met een van de leukste stappen in het proces: het uitzoeken van tegels en planten. Ook hierbij zijn een aantal keuzes van belang. Houdt u van de zon?
Zorg er dan voor dat lage beplanting de boventoon voeren zodat het zonlicht niet geblokkeerd wordt op uw terras. De keuze voor het type beplanting is gebaseerd op de ondergrond, bloeiperiode en het onderhoud wat u hieraan wilt besteden.

Onze tip is het kiezen voor onderhoudsarme planten of struiken als beginnende tuinier. Bij het kiezen van tegels vormen een aantal factoren uw uiteindelijke keuze: het materiaal met bijbehorende eigenschappen, de look & feel en het formaat.
Maar ook het uiteindelijke doel van de tuintegels dingt mee in uw beslissing: zijn de tegels bedoeld als versiering van de tuin, of gaat u een terras aanleggen waarbij weer andere eigenschappen belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan tuintegels die groene aanslag geen kans geven en eenvoudig schoon te maken zijn, of tegels die speciaal ontworpen zijn voor uw tuinterras.

  • Stap 4

Om uw tuin compleet te maken en optimaal te kunnen genieten is de laatste stap het uitzoeken van tuinmeubelen. Hierbij komen meerdere factoren aan bod. Vindt u het belangrijk om tijdens warme zomeravonden uitgebreid te tafelen met vrienden en familie?
Kies dan voor een bijpassende tuintafel met stoelen. Of is het uiteindelijke doel om volop te genieten van rust en sereniteit? Kies in dit geval voor een comfortabele loungeset. En voor optimaal gemak: maak uw tuinstoelen of loungeset af met een set waterbestendige kussens.

                          

Professionele tuinaanleg

Denkt u er na het lezen van onze tips toch aan om professionele hulp in te schakelen? Goed nieuws: Postmus is gespecialiseerd in complete tuinaanleg. Onze ervaren tuinontwerpers helpen u bij het designen, inrichten, aanleggen of onderhouden van uw droomtuin. Bent u benieuwd hoe wij dit doen? Vraag dan direct een 3D-tuinontwerp aan of maak een afspraak met één van onze tuinspecialisten.

Kom hier in contact met Postmus.nl