De 3 tuintrends van 2023 die u niet mag missen

Ieder jaar zijn er weer nieuwe tuintrends, zo ook in 2023. Het nieuwe jaar is net begonnen, en daarom is het tijd om uw groene vingers weer te laten werken. We hebben onderzoek gedaan en dé tuintrends van dit jaar in een top 3 gezet. Lees snel verder welke 3 tuintrends u niet mag missen in 2023.

Tuintrend 1: De minimalistische tuin

In 2023 is het hebben van een minimalistische tuin één van de grootste trends. Dit betekent niet per definitie dat uw tuin er grijs en saai uit hoeft te zien, helemaal niet zelfs! Warme aardetinten en natuurlijke kleuren als basis zijn dé trend voor een minimalistische tuin.

Door het aanbrengen van symmetrie en strakke lijnen door middel van borders en grote tuintegels creëert u een rustige uitstraling. Door dit te combineren met niet te veel verschillende planten blijft het geheel eenvoudig. Het toevoegen van subtiele tuinmeubelen zoals stijlvolle tuinstoelen, design loungesets of prachtige houten tafels maakt uw minimalistische tuin helemaal af.

Tuintrend 2: Een tuinhuis

Het hebben van een tuinhuisje is weer helemaal in en al langere tijd een aankomende trend. Met uw eigen tuinhuis creëert u een extra comfortabele plek in de tuin waar u kunt ontspannen of hobby’s kunt uitvoeren.

Maar ook als werkplek is een tuinhuis perfect, de afgelopen jaren werken er namelijk steeds meer mensen vanuit huis. Het omtoveren van een tuinhuis tot buitenkantoor is dan ook de grootste opkomende trend in 2023.

Er zijn verschillende soorten tuinhuizen voor diverse doeleinden. Het is zelfs mogelijk zelf een tuinhuis te ontwerpen!

Tuintrend 3: Binnen en buiten samenvoegen

Door het creëren van multifunctionele ruimtes wordt uw tuin een waar verlengstuk van het huis. De huiskamer op een slimme manier over laten gaan in de tuin is de derde tuintrend van 2023.

Een voorbeeld van het samenvoegen van uw huiskamer en tuin is een veranda met overkapping, waar u op dagen met slechter weer alsnog buiten kunt genieten.

Een huiskamer trend die in 2022 al zijn intrede deed zijn ronde en organische vormen. Met het in uw tuin terug te laten komen van deze vormen worden binnen en buiten één. Door vervolgens slimme keuzes te maken wat betreft tuinmeubelen en accessoires zoals een loungeset of vuurtafel creëert u een sfeervolle plek waar u zowel kunt ontspannen als lang kan natafelen op een prachtige zomeravond.

Hulp nodig bij inrichten van uw tuin in 2023?

Wij staan graag voor u klaar. Ons team van ervaren tuinspecialisten helpen u graag met het ontwerpen en inrichten van uw tuin. Ook voor meer inspiratie of het onderhouden van uw tuin kunt u bij Postmus terecht. Maak eenvoudig een afspraak of vraag een 3D-tuinontwerp aan via onze website.