Tuintrends 2022: Maak uw tuin tot het stralende middelpunt

De eerste zonnestralen beginnen voorzichtig al te komen, maar is uw tuin daar wel klaar voor? Niks is lekkerder dan na een werkdag nog even in uw eigen tuin te genieten van de zon, of op zondag uw vrienden uit te nodigen voor een BBQ-feestje. Maar voordat die vrienden op de stoep staan, wilt u natuurlijk wel dat de tuin óók klaar is voor bezoek. Daar helpen wij graag bij, daarom delen we hieronder de tuintrends van 2022 met u.

De kracht van de natuur

Groen, aardetinten afgewisseld met gele accenten. In 2022 staat de natuur centraal in de tuin. Leg de loungebank vol met kussentjes in deze kleuren en houd u vooral niet in met bloemen. Haal bij het tuincentrum een zakje met wilde bloemen zaden en laat je van de zomer verrassen door een kleurenpalet aan bloemen in je tuin. De beste tijd om deze zaadjes te planten is tussen maart en juni.

De bovengenoemde kleuren combineren mooi met een beige ondergrond. Kies wat betreft tegels bijvoorbeeld voor deze keramieke tegels van GeoCeramica, met een warme beige kleur. Maak de natuur-look van uw tuin af met deze speciale bamboeschermen. Deze schermen lenen zich er ook goed voor om een klimplant zoals een passievrucht tegenaan te laten groeien.

                   

Een bonte verzameling

Staat zomer voor u gelijk aan vrolijkheid en gezelligheid? Dan is deze trend helemaal in uw (tuin)straatje. Een groot voordeel aan deze trend, je kunt nooit misgaan! Alle kleuren en materialen mogen met elkaar gecombineerd worden tot één grote kleurrijke, bonte verzameling. Denk hierbij aan kussen met kleurrijke prints, vazen gevuld met veren en bloemen in alle kleuren van de regenboog.

De kracht in deze trend zit hem in de details. Door de basis neutraal te houden, zoals met deze antraciete beton tegels, laat je de kleuren er echt uitspringen. Of kleed een neutrale bank gezellig aan met een assorti aan vrolijke kussens.

                   

Casual Chic

De bonte kleuren zijn wellicht niet voor iedereen weggelegd. Wanneer dat niet helemaal uw stijl is, is casual chique misschien meer uw ding. Straal luxe uit met uw tuin, zonder te overdrijven. Deze trend heeft als basis het alledaagse leven, maar dan met nét een stapje out of the box denken. Door bijvoorbeeld tuinhuis Hellum het middelpunt van uw tuin te laten zijn. De grote ramen met zwarte omlijsting maken hem uniek en geven hem een luxe uitstraling, terwijl het hout het geheel een warme en toegankelijke look geeft.

Maak uw tuin af met grote vazen in effen kleuren en laat u leiden door zwarte en grijze tinten.

Komt u er zelf niet uit met uw tuin en bent u op zoek naar advies? Wij kunnen de aanleg van uw gehele tuin van A tot Z op ons kunnen nemen. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.