Tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen

Uw tuinmeubelen zijn vaak het centrum van uw tuin, het is de plek waar u kunt ontspannen en genieten van uw tuin. Vaak zijn tuinmeubelen een flinke investering. Niet erg, wanneer de meubelen meerdere jaren meegaan. In Nederland kan het weer alle kanten op gaan, het is daarom belangrijk dat uw tuinmeubelen wel tegen een stootje kunnen. Kies daarom robuuste tuinmeubelen zodat u er zeker van bent dat ze de investering waard zijn. In dit artikel bespreken we verschillende type meubelen die wel tegen een stootje kunnen.

Teakhouten meubelen

Teakhout is een van de meest duurzame houtsoorten die wordt gebruikt voor tuinmeubelen. Het heeft van nature een hoog olie- en rubbergehalte, wat het hout bestand maakt tegen vocht en insecten. Bovendien is teakhout zeer sterk en kan het jarenlang meegaan zonder veel onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen, is regelmatig schoonmaken en eventueel oliën om de kleur te behouden.

→ Bekijk hier een selectie uit onze teakhouten meubelen

Aluminium meubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn ook erg duurzaam en hebben als bijkomend voordeel dat ze lichtgewicht zijn. Ze zijn ook bestand tegen roest en corrosie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. U hoeft alleen maar af en toe een doekje met water en zeep te gebruiken.

→ Bekijk hier onze comfortabele aluminium loungeset Raffinato

Wicker meubelen

Wicker is een kunststof materiaal dat veel lijkt op rotan. Het is echter veel duurzamer en bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is ook lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Het enige wat u hoeft te doen om wicker meubelen in goede staat te houden, is ze af en toe schoon te maken met een vochtige doek.
 

TUINMEUBEL UITVERKOOP

Stalen meubelen

Stalen tuinmeubelen zijn sterk en duurzaam. Ze zijn echter wel vatbaar voor roest, dus het is belangrijk om ze goed te onderhouden. Dit doet u door ze regelmatig schoon te maken en eventueel te behandelen met een roestwerend middel. Als u stalen meubelen koopt, kies dan voor meubelen met een poedercoating.

Kunststof meubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen jarenlang meegaan zonder veel onderhoud. Bovendien zijn ze in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar, zodat u altijd iets vindt dat past bij uw smaak en stijl.

→ Een fijne kunststof loungeset is bijvoorbeeld de Saint-Tropez

U doet er goed aan om te investeren in robuuste tuinmeubelen, hier heeft u op de lange termijn het meeste profijt van. Bij Postmus hebben wij van elk materiaal en voor elke tuin de geschikte meubelen. Benieuwd naar wat wij voor uw tuin in petto hebben? Komt u dan gerust eens langs in onze showrooms in Valkenburg (ZH), Lisse, Amsterdam of Zwaanshoek of neem digitaal contact met ons op.