Nieuwe stijl tuininspiratie opdoen

Het eerste officiële GeoCeramica® centrum van Nederland, en daarmee ook Zuid-Holland, is geopend in Valkenburg. ‘Postmus sierbestrating’ heeft op 8 juni de primeur. Het eerste voorbeeld van de nieuwe formule van de producent van de materialen in kwestie: MBI De Steenmeesters. Met de ervaring opgedaan door Corona, stimuleren zij de nadruk op ruimtelijke grote buitenshowtuinen.


Het centrum heeft een gloednieuw plein van 1200 m2 met keurig aangelegde, vlakjes sierbestrating in eindeloos veel (GeoCeramica®) designs. Het is qua grootte uniek in zijn soort en een toonaangevende plek om tuininspiratie op te doen voor de (tuin)consument. De lockdown zette ook veel druk op de beslissing om groter te gaan: ‘gezien de maatregelen was er niet echt een keuze, de showrooms gingen dicht dus we moesten nog meer naar buiten’, aldus Christiaan van Rijn (Directeur en mede-eigenaar Postmus). Dat de opening toevallig samenvalt met de verruiming van de maatregelen is een gunstige meevaller.

Bekijk het assortiment hier online

Over Postmus.nl

Postmus Sierbestrating is een begrip in de wereld van tuin(artikelen). Het was van oudsher een transportbedrijf, eerst over water en later over de weg. Die tak bestaat nog altijd maar nu geheel in het verlengde van hun specialisme: sierbestrating. Ze maakten zo’n 25 jaar geleden deze ommezwaai en ondertussen hebben ze een uitstekende reputatie weten op te bouwen. Nu staat de vierde generatie Postmus aan het roer. Met vestigingen in Valkenburg(zh), Zwaanshoek en Lisse bestrijken zij een belangrijk stukje van ‘tuin-minnend’ Nederland.

Een regio waar veel consumenten deze specialisten goed weten te vinden. Naast het leveren van sierbestrating voorzien zij ook in tuinhuizen, tuinmeubels en denken zij mee in complete tuinontwerpen. Daarbij hebben ze een uitgebreide 'stal' aan geroutineerde hoveniers die hen ondersteunen in de uitvoering. De missie is om elke klant helemaal centraal te stellen: ‘Wij nemen de klant als het ware bij de hand en laten deze pas los als deze perfect tevreden is over diens tuin’, aldus Christiaan van Rijn.

Het GeoCeramica centrum

Het is dan misschien ook niet zo verwonderlijk dat juist op deze plek een gloednieuw centrum met sierbestrating is gebouwd tijdens de lockdown. De keuze voor de artikelen die hier te zien zijn moest passen bij de strategie om de geïnteresseerde tuinconsument compleet te ontzorgen. Van tuinidee tot eindrealisatie. Hiervoor gingen zij aan de slag met het merk GeoCeramica.

Deze relatief nieuwe sierbestrating-categorie dateert uit 2016. Het hybride product combineert een keramische toptegel met een betonnen drager. Juist met dit artikel wilde de firma Postmus groots uitpakken en een inspirerend centrum bouwen. Christiaan: ‘GeoCeramica® is een eerlijk product wat zich heel goed uit laat leggen. Het biedt veel voordelen voor de consument maar ook voor onze hoveniers. Daarmee is het is de complete package die past bij onze bedrijfs-ideologie.’ Die combinatie maakt dit GeoCeramica® sierbestratingscentrum veruit het grootste in de regio. Een unieke plek om alle mogelijkheden te bekijken.

Partner MBI de Steenmeesters

De opening van het centrum is de eerste van een reeks centra in Nederland. Op deze plekken ligt straks allemaal het accent op grootse showtuinen met volop ruimte om de materialen te bekijken. Deze ontwikkeling is geïnitieerd door de producent van het materiaal GeoCeramica®: MBI De Steenmeesters.
Zij zien dat ondanks de pandemie, de vraag naar fysieke voorbeelden van sierbestrating onverminderd is gebleven. Tuinconsumenten willen de materialen voelen en ervaren. MBI weet deze ambassadeur van hun merk op waarde te schatten.

                             x      

Tijdens de opening is er daarom een comité afgevaardigden om de opening bij te wonen. Waaronder ook de Commercieel directeur van MBI, Patrick van den Tillaart: ‘De kracht van MBI is ook de kracht van Postmus; Innovatie! Daarom passen onze bedrijven dan ook goed bij elkaar, want samen streven Onderscheid met de hoogst haalbare kwaliteit! Postmus is niet voor niets onze eerste Ambassadeur en ook met dit nieuwe GeoCeramica Centrum bewijzen ze dit weer opnieuw!”.

Bezoek op locatie voor de mooiste tuintegels

Het GeoCeramica Centrum is vrij te bezoeken. Bekijk hier de openingstijden & adres voor een bezoek.