Tuintrends 2021: Meer tijd voor en in de tuin

Inmiddels is het nieuwe jaar alweer een aantal maanden oud. En met de eerste prachtige lentedagen op zak, kijken we vol verwachting uit naar het moment waarop de dagen langer worden. Het heerlijke buitenleven staat voor de deur. Hoogste tijd dus om uw tuin ‘zomerklaar’ te maken. Wij zetten de leukste – en meest inspirerende – tuintrends van 2021 voor u op een rij. Want als we niet op vakantie kunnen, dan maken we er thuis toch een feestje van?

Duurzaam genieten van buiten

De tuin wordt meer en meer onderdeel van het huis. Zeker in 2021 is buiten het nieuwe binnen. In de tuintrends van 2021 is volop aandacht voor stijlvol loungen, comfortabel koken en ontspannen genieten van thuis. De tuin als extra leefruimte, ingericht met luxe tuinmeubelen, laat u ontsnappen aan de drukte van alledag. Een multifunctionele inrichting maakt dat uw buiten het hele jaar door een plek is waar u graag verblijft, ongeacht de temperatuur. Zo kunnen zomeravonden niet lang genoeg duren. En koelt de temperatuur af? Met een vuurtafel of buitenhaard is er geen reden om het licht uit te doen.

Tuininspiratie op doen in onze showroom?

Scandinavische stijl: strak, stoer en stijlvol

In het interieur al jaren een vertrouwd gezicht en nu ook een populaire leefstijl voor buiten is de Scandinavische stijl. Deze tuininrichting straalt rust en eenheid uit. Strakke lijnen, minimalistische designs en klassieke kleuren – wie van stoer en robuust houdt kan z’n hart ophalen. En naast de meubelen, vaak gemaakt van natuurlijke materialen als hout en beton, brengt deze stijl ook typische Scandinavische buitenproducten als blokhutten, veranda’s en overkappingen naar Nederlandse tuinen. Zo kunt u het hele jaar door, vier seizoenen lang, optimaal genieten van uw tuin. Natuurlijk zijn alle producten gemaakt van duurzame materialen want ook in de tuintrends van 2021 speelt milieubewust (be)leven een hoofdrol.

Tuintrends 2021: wie houdt niet van hout?

De Noord-Europese stijl is puur, modern en meer dan gebruiksvriendelijk. En dat biedt volop ruimte voor combineren. Binnen de tuintrends van 2021 zien we daarom dat er gespeeld wordt met verschillende houtsoorten in de tuin. Materialen als rotan en bamboe, maar ook massief houten tuinmeubelen – verrijkt met sfeervolle accessoires als kussens, dierenvachten en grote bloempotten – geven de tuin in Scandinavische stijl een unieke warme en sfeervolle ‘vibe’.

Keramische tuintegels

Ook op het gebied van tuintegels is er genoeg om te kiezen. Maar, één tegelstijl springt er voor ons toch echt bovenuit: de keramische tegel. Keramische terras- en tuintegels zijn gemaakt voor buiten. De tegels worden onder zeer hoge temperaturen gebakken. Door de hardheid hoeft u niet bang te zijn voor beschadigingen of vochtaanslag want daar rekent deze tegelsoort snel mee af. Keramische tuintegels zijn en blíjven prachtig om te zien. In de tuintrends van 2021 zien we vooral de stijlvolle betonlooktegels en houtlooktegels, die elke tuin tot leven brengen, aan tuinterrein winnen. De ‘natuurlijke’ tegels liggen bovendien volledig op hun plek in de Scandinavische tuinstijl.

Bekijk hier de keramische tuintegels

De perfecte tuinbeleving begint bij Postmus

Wordt dit het jaar waarin u uw tuin écht gaat beleven? Postmus maakt comfortabel genieten van buitenleven mogelijk voor iedereen – hoe groot of klein uw tuin ook is. Laat u inspireren door onze showtuinen in de showroom of neem contact op met een onze tuinexperts en trendwatchers. Zij vertellen u graag in geuren en kleuren over de tuintrends van 2021. Alvast een voorproefje? Op onze websites laten wij zien wat wij in huis hebben voor uw tuin.