Zo haal je het maximale uit je voortuin

Je voortuin is het visitekaartje van je huis. Het is het eerste wat mensen zien wanneer ze langslopen of je huis bezoeken. Daarom is het belangrijk om het maximale uit je voortuin te halen en er een uitnodigende en mooie ruimte van te maken. Toch gebeurt het vaak dat de voortuin vergeten wordt. Met de tips uit dit artikel tover je je voortuin om tot het paradepaardje van je huis.

Creëer een aantrekkelijke entree

De entree van je huis is het belangrijkste element in je voortuin. Zorg ervoor dat deze goed zichtbaar en aantrekkelijk is. Maak gebruik van een pad dat leidt naar je voordeur en omlijst het met bijvoorbeeld bloemen of groene planten. Voeg verlichting toe om de entree 's avonds te accentueren en zorg ervoor dat het pad goed onderhouden is.

Een pad richting je voordeur werkt uitnodigend, gebruik hiervoor bijvoorbeeld de keramische tegels uit onze collectie

Kies de juiste beplanting 

Planten en bloemen zijn essentieel voor een mooie voortuin. Kies planten die passen bij de stijl van je huis en de omgeving. Overweeg ook de bloeitijd van de planten, zodat je het hele jaar door kleur en interesse in je voortuin hebt. Gebruik verschillende lagen en hoogtes om dimensie toe te voegen en gebruik groenblijvende planten om het hele jaar door structuur te bieden. → Denk hierbij ook eens aan winterharde planten

Maak gebruik van containers en potten

De ruimte in je voortuin is vaak gelimiteerd. Om de ruimte maximaal te benutten, kun je gebruikmaken van containers en potten om planten toe te voegen. Dit stelt je in staat om flexibel te zijn en planten gemakkelijk te verplaatsen of te vervangen. Kies voor verschillende maten en vormen om verschillende dimensies te creëren. Zorg ervoor dat je de containers regelmatig water geeft en bemest om de planten gezond te houden.

Welke elementen passen bij jouw tuin? Kijk hier voor meer inspiratie

Voeg accenten toe

Accenten kunnen een geweldige manier zijn om highlights toe te voegen aan je voortuin. Denk aan decoratieve elementen zoals een vogelbad, een vijver, een fonteintje of een bankje. Deze accenten kunnen niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel. Een bankje nodigt bijvoorbeeld mensen uit om even te stoppen en te genieten van je tuin. → De Bellini Bench is perfect om sfeer toe te voegen aan een kleinere voortuin

Houd het netjes en opgeruimd 

Een nette en opgeruimde voortuin zorgt voor een goede indruk. Verwijder regelmatig onkruid, snoei overhangende takken en houd het gazon netjes gemaaid. Zorg ervoor dat paden en opritten schoon en vrij van rommel zijn. Een goed onderhouden voortuin laat zien dat je zorg draagt voor je huis en je omgeving.

Overweeg functionele elementen 

Naast esthetische aspecten kun je ook functionele elementen toevoegen aan je voortuin. Denk aan een fietsenstalling, een prullenbak of zelfs een kleine moestuin. Hiermee ruim je je voortuin op, schept het idee dat er meer ruimte is en geeft het een persoonlijk tintje aan je voortuin.

Kom hier in contact met Postmus.nl

Hulp nodig bij het ontwerpen en aanleggen van je voortuin? Wij kunnen het hele proces voor je uit handen nemen. Onze specialisten ontwerpen een voortuin geheel aangepast aan jouw persoonlijke wensen en smaak. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.