Tuinonderhoud: tuinmeubels en tuintegels reinigen

Het is lente! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. In en om het huis, maar óók de tuin kan na een lange winter een opfrisbeurt gebruiken. Natuurlijk verdienen uw planten, bomen, bloemen en gazon de nodige aandacht, maar wat te denken van de tuinbestrating en uw tuinmeubelen? Met deze tips voor tuinonderhoud bent u binnen no-time klaar voor heerlijk buiten leven.

Tuintegels reinigen en sierbestrating onderhouden

Vocht is de grootste vijand van sierbestrating en tuintegels. Algen, mossen en onkruid zorgen voor een onverzorgde en rommelige aanblik. Na de natte herfst- en wintermaanden kunnen tegels bovendien glad zijn. Tuintegels reinigen en sierbestrating onderhouden is dus niet alleen nodig voor het opknappen van de tuin, het is noodzakelijk tuinonderhoud voor veilig en zorgeloos genieten van uw buiten.

Tips voor tuintegels schoonmaken

 

  • Soda en groene zeep

Een van de effectieve manieren voor tuintegels reinigen is met een combinatie van soda en groene zeep. Meng vijf eetlepels van beide schoonmaakproducten in water (zo’n tien liter) en gooi het water over de tegels. Laat het water een uur inwerken en verwijder de aanslag vervolgens met een harde bezem.

  • Biomos

Biomos is een product dat groene aanslag op vrijwel elke ondergrond razendsnel verwijdert. Schrobben met een bezem of reinigen met een hogedrukspuit is niet nodig. Doordat Biomos ondergronden impregneert, keren aanslag en algen minder snel terug. Biomos is verkrijgbaar in de winkels en webshop van Postmus.(u kunt de flessen Biomos alleen afhalen)

  • Hogedrukspuit

Hardnekkige tegelaanslag vraagt om een stevige aanpak. Met een hogedrukreiniger spuit u tegels en bestrating onder hoge druk schoon. Een effectieve manier van reinigen, maar niet zonder gevolgen. De grote waterdruk kan tuintegels beschadigen en kwetsbaar maken, waardoor algen en mossen zich makkelijker aan tegels kunnen hechten.

  • Schoonmaakazijn

Geen klus te groot of klein voor schoonmaakazijn. Breng het product vermengd (1:1) of onvermengd aan op uw tuintegels of sierbestrating en zie de aanslag voor uw ogen verdwijnen. Schrob de tegels met een harde bezem en spoel de tegels daarna af – uw tuintegels en sierbestrating zijn weer als nieuw!

  • Intensieve tegelreiniger

Voor het verwijderen van vettige of olieachtige aanslag raden wij het gebruik van Intensieve Tegelreiniger (R157) aan. Dit onderhoudsproduct is met name effectief voor het reinigen van ongeglazuurde tegels en is tevens goed toepasbaar op keramische tegels, klinkers, bakstenen en kleitegels.

                       

Beschadigde tuintegels vervangen en opknappen

Vorst- en waterschade, verzakkingen, sterke wortels – en niet te vergeten die koppige mollen. Er zijn vele oorzaken die zorgen voor beschadiging van tuinbestrating. Natuurlijk kunt ervoor kiezen tijdens het tuinonderhoud de kapotte tuintegels of sierbestrating te vervangen. Mogelijk heeft u nog een aantal tegels op voorraad of rijdt u even langs uw tegelspecialist. Is sprake van terugkerende tegelproblemen of zijn uw tegels aan vervanging toe? Laat het tuinonderhoud dan aan een specialist over of kies ervoor uw tuin opnieuw te laten betegelen of bestraten. Bij Postmus vindt u een steengoed aanbod aan tuintegels en sierbestrating. Ontdek ons ruime assortiment; online via onze webshop of live op locatie in onze ruime showrooms!

Tuinmeubels onderhouden, behandelen en schoonmaken

Nu de dagen langer worden en de temperatuur stijgt, kunnen ook de tuinmeubelen weer uit de schuur gehaald worden. Voordat u uw terras of zithoek inricht, is het goed om de meubels na te lopen op mogelijke beschadigingen om ongelukjes (of teleurstellingen) te voorkomen. Hoe u tuinmeubels het beste kunt onderhouden of schoonmaken, is afhankelijk van het materiaal. Voor het reinigen van Wicker-tuinmeubelen, aluminium tuinsets en kunststof meubelen volstaat een sopje. Even een doekje erover en zitten maar!

Houten tuinmeubelen onderhouden en behandelen

Houten tuinmeubelen, zoals tuinstoelen en tuintafels, vragen om meer aandacht bij tuinonderhoud. Voor het reinigen van houten tuinmeubelen heeft u een sopje van vloeibare zeep of een speciale houtreiniger nodig. Poets de meubelen schoon met een zachte borstel, zodat u het hout niet beschadigt. Vervolgens spoelt u de houten tuinmeubelen af en laat u deze minimaal 24 uur drogen. De laatste stap is het behandelen van de meubels met houtolie om de beschermlaag te versterken. Hiermee voorkomt u blijvende beschadigingen en vlekken, bijvoorbeeld door regen of een omgevallen glas wijn.

Tuinonderhoud: tips van onze profesionals

Uw nieuwe loungeset of stralende tuintegels, daar bent u zuinig op. Wij helpen u graag zo lang mogelijk plezier te hebben van uw tuinproducten. Onze specialisten geven u handige tips voor tuinonderhoud en het onderhouden van tuinmeubelen, tuintegels en sierbestrating. Postmus is thuis in alles in en rondom de tuin. Of u nu op zoek bent naar nieuwe tuinbestrating of tuinmeubelen, uw buiten toe is aan een tuinupgrade of u een nieuwe tuin wilt laten ontwerpen: heerlijk buiten leven begint bij Postmus.

                           
Welk onderhoud? Hoort bij welke tegel? Bekijk het hier boven