Een vierkante tuin? Dit kunt u ermee!

Het inrichten van een vierkante tuin kan best lastig zijn. Vanwege de gelijke zijden komt de tuin al snel klein over. Daarnaast zijn mensen geneigd een tuin met vierkante objecten in te richten. Wanneer de tuin van zichzelf al vierkant is, geeft dit een extra hokkig effect. Aan de andere kant straalt een vierkante vorm juist rust en stabiliteit uit. Door de tuin op de juiste manier in te richten haalt u het maximale uit uw vierkante tuin. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje.

Zo lijkt een vierkante tuin groter

Een vierkante tuin oogt vaak veel kleiner dan hij daadwerkelijk is. En dat is zonde, want juist in de tuin wilt u maximaal kunnen ontspannen zonder dat de schutting op u afkomt. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om uw vierkante tuin groter te laten lijken. De keuze van de tegels is hierbij het allerbelangrijkst. Om uw tuin ruimtelijker te laten ogen, doet u er goed aan om voor ronde of organische gevormde tegels te kiezen. Door af te wijken van de vierkante vorm in de vloer van uw tuin breekt u de ruimte en creëert u meer diepte.


Denkt u aan het aanleggen van kunstgras? Speel dan ook hier eens met de vorm. Kies er bijvoorbeeld voor om in het midden van uw tuin een cirkel van kunstgras aan te leggen, comfortabel aan de blote voeten én de tuin lijkt direct groter.

Ruimtegebrek in uw vierkante tuin? Ga omhoog!

De ruimte in een vierkante tuin is nu eenmaal beperkt, u kunt tenslotte niet de diepte in. Maar dat betekent niet dat u niks kwijt kunt in uw tuin. Want behalve de lengte en de breedte, kunt u ook nog de hoogte van uw tuin benutten. Plaats bijvoorbeeld een paar smalle, hoge bomen in uw tuin. Om de vierkante vorm te doorbreken, doet u er goed aan om deze bomen niet in hoeken of langs de zijkanten van de tuin te plaatsen, maar juist ergens midden op. Zo valt de vierkante vorm direct minder op.

Wilt u meer planten in uw tuin, maar is er op de grond weinig plek over? Benut dan uw schutting. Hier kunt u gezellig bloembakken en andere decoraties aan ophangen. Of monteer een aantal planken aan de schutting en zet hier potjes met planten op.

De beste decoraties voor een vierkante tuin

De aankleding van uw vierkante tuin is erg bepalend voor de totale uitstraling. Door veel gebruik te maken van vierkante vormen ontstaat er een blokkendoos effect. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen. Ga bijvoorbeeld voor een ronde tuinset. Waarom kiezen voor een standaard vierkante tafel als er zoveel andere opties zijn?

Een andere belangrijke sfeermaker is uw schutting. In een vierkante tuin is het verstandig om te kiezen voor een horizontale schutting, zoals deze composiet schutting. Door de horizontale ligging van de planken lijkt uw tuin veel langer dan hij daadwerkelijk is. Het belangrijkste aan het decoreren van een vierkante tuin is dat u blijft spelen met andere vormen. Hang bijvoorbeeld eens een ronde spiegel aan de schutting of plaats een ronde vuurtafel.

Twijfelt u nog over de indeling van uw vierkante tuin? Wij helpen graag. Wist u dat wij zelfs de aanleg van uw gehele tuin van A tot Z op ons kunnen nemen? U kunt hiervoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kom hier in contact met Postmus.nl