Veel gestelde vragen

Vind hier per onderwerp, antwoord op uw vragen. Ontbreekt er een onderwerp? Of kan u geen antwoord op uw vragen vinden?


Kom hier in contact met Postmus.nl

 1. Hoeveel lampen kunnen er op de transformator?
 2. Is in-lite verlichting dimbaar?
 3. Hoe sluit ik de verlichting aan op de 12 volt kabel?
 4. Wat is het gegarandeerde aantal branduren van mijn LED armatuur?
 5. Zijn er ook in-lite buitenlampen met sensor?
 6. Wat moet ik doen als één enkele buitenlamp niet brandt?
 7. Hoeveel BIG NERO (NARROW) kan ik aansluiten?
 8. Is in-lite verlichting dimbaar?
 9. Wat is het gegarandeerde aantal branduren van mijn LED armatuur?
 10. Zijn er ook in-lite buitenlampen met sensor?
 11. Zijn de grondspots van in-lite overrijdbaar?
 12. Zijn in-lite buitenlampen waterdicht?
 13. Is halogeenverlichting van in-lite te combineren met LED verlichting van in-lite?
 14. Is de DISC WALL (100-230V) dimbaar?
 15. Is de DISC PENDANT (100-230V) dimbaar?
 16. Is de DISC (LOW) dimbaar?
 17. Hoe wordt de DISC WALL 100-230V gedimd?
 18. Is er voor de DISC PENDANT 100-230V een externe led dimmer nodig?
 19. Kan er op de DISC PENDANT 100-230V een externe schakelaar worden aangesloten?
 20. Hoe kan ik de DISC PENDANT 100-230V dimmen?
 21. Wat gebeurt er als de stroom van de DISC PENDANT 100-230V eraf gehaald wordt?
 22. Zijn de DISC PENDANT 100-230V armaturen, die gecombineerd zijn met de DISC BASE TRIPLE, onafhankelij
Hoeveel lampen kunnen er op de transformator?
Dat hangt af van de totale installatiewaarde (VA) van de verlichting die je wilt aansluiten. Je kan tot 50 resp. 100 VA aansluiten op de HUB-50/100 en de SMART HUB-150 kan tot 150 VA aan verlichting van stroom voorzien. Let op: BIG NERO (NARROW) is een uitzondering; sluit op een HUB-50 en HUB-100 en SMART HUB-150 resp. maximaal 4 stuks en 7 stuks en 9 stuks BIG NERO (NARROW) aan, verdeeld over 2 of 3 kabeluitgangen. BIG NERO (NARROW) kan alleen aangesloten worden op 10/2 kabel met max. 40 m. lengte. Meer informatie vind je op de pagina Installatietips of in ons blog over het kabelplan.
Is in-lite verlichting dimbaar?
Het is niet mogelijk om op de transformator aangesloten 12V verlichting te dimmen. Er zijn enkele 230V wandarmaturen in het assortiment die dimbaar zijn. Voor de juiste dimmer zie de productpagina van het betreffende wandarmatuur
Hoe sluit ik de verlichting aan op de 12 volt kabel?
In-lite verlichting aansluiten op de kabel doe je met behulp van de in-lite Easy-Lock en mini-connector. Op de pagina installatietips vind je een aantal handige video's over het aansluiten van ons systeem. Voor specifieke installatie instructies raadpleeg je het verwerkingsadvies en de handleiding van het betreffende product.
Wat is het gegarandeerde aantal branduren van mijn LED armatuur?
In-lite geeft een garantie van 5 jaar op haar armaturen. Wij garanderen geen branduren. Wel geeft de fabrikant van de LED lichtbronnen in onze armaturen een indicatie voor de levensduur van haar lichtbronnen. Deze indicatie betreft 25.000 branduren en is gebaseerd op een ideaalsituatie zonder enige vorm van belasting. Dit is niet te vergelijken met de werkelijke omstandigheden waarin een armatuur met betreffende LED lichtbron gebruikt wordt. Factoren zoals weersinvloeden, verkeerde montage en spanningswisselingen in het stroomnet kunnen het aantal branduren negatief beïnvloeden.
Zijn er ook in-lite buitenlampen met sensor?
Nee we hebben geen armaturen in het assortiment met een sensor. De HUB-50/100 zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. De SMART HUB-150 werkt met een astronomische klok.
Wat moet ik doen als één enkele buitenlamp niet brandt?
Controleer of de verlichting juist is aangesloten op de kabel. Raadpleeg hiervoor de pagina Installatietips, het verwerkingsadvies bij onze producten en de handleiding van het product. Test de Easy-Lock door deze te vervangen door die van een andere (wel werkende) lamp. Lukt het dan nog niet? Neem dan contact op met de hovenier of dealer waar het product is aangeschaft. Zij kunnen je ook een vervangende Easy-Lock leveren.
Hoeveel BIG NERO (NARROW) kan ik aansluiten?
Sluit op een HUB-50 maximaal 4 stuks BIG NERO (Narrow) aan. Op een HUB-100 maximaal 7 stuks BIG NERO (Narrow) aan. Op een SMART HUB-150 maximaal 9 stuks aan. Let op verdeel over 2 of 3 kabel uitgangen. BIG NERO (NARROW) kan alleen aangesloten worden op 10/2 kabel met max. 40 m. lengte.
Is in-lite verlichting dimbaar?
Het is niet mogelijk om op de transformator aangesloten 12V verlichting te dimmen. Er zijn enkele 230V wandarmaturen in het assortiment die dimbaar zijn. Voor de juiste dimmer zie de productpagina van het betreffende wandarmatuur
Wat is het gegarandeerde aantal branduren van mijn LED armatuur?
In-lite geeft een garantie van 5 jaar op haar armaturen. Wij garanderen geen branduren. Wel geeft de fabrikant van de LED lichtbronnen in onze armaturen een indicatie voor de levensduur van haar lichtbronnen. Deze indicatie betreft 25.000 branduren en is gebaseerd op een ideaalsituatie zonder enige vorm van belasting. Dit is niet te vergelijken met de werkelijke omstandigheden waarin een armatuur met betreffende LED lichtbron gebruikt wordt. Factoren zoals weersinvloeden, verkeerde montage en spanningswisselingen in het stroomnet kunnen het aantal branduren negatief beïnvloeden. Meer over onze garantieregeling lees je op de pagina Tuinverlichting - Garantie & reparaties.
Zijn er ook in-lite buitenlampen met sensor?
Nee we hebben geen armaturen in het assortiment met een sensor. De HUB-50/100 zijn uitgerust met een lichtsensor waarmee de verlichting automatisch aangaat als het donker wordt. De SMART HUB-150 werkt met een astronomische klok.
Zijn de grondspots van in-lite overrijdbaar?
Een aantal van onze grondspots zijn geschikt voor in bijvoorbeeld een oprit. Bekijk de selectie van overrijdbare grondspots in ons productoverzicht.
Zijn in-lite buitenlampen waterdicht?
Alle armaturen van in-lite zijn geschikt voor buitengebruik. Armaturen met LED lichtbronnen zijn waterbestendig (zie ook de ip-waardes bij onze producten), maar zijn niet ontworpen om permanent onder water te verblijven. Gebruik hiervoor onze onderwaterspot.
Is halogeenverlichting van in-lite te combineren met LED verlichting van in-lite?
Ja, alle in-lite armaturen, van LED tot Halogeen, zijn te combineren op het systeem. Houd voor een optimale lichtopbrengst rekening met de belasting van de transformator en de maximale kabellengtes. Lees hierover meer op de pagina Installatietips en in de handleidingen van onze transformators en kabels.
Is de DISC WALL (100-230V) dimbaar?
De DISC WALL 12V is niet dimbaar. De DISC WALL 100-230V is wel dimbaar.
Is de DISC PENDANT (100-230V) dimbaar?
De DISC PENDANT 12V is niet dimbaar. De DISC PENDANT 100-230V is wel dimbaar.
Is de DISC (LOW) dimbaar?
Nee, de DISC (LOW) is niet dimbaar.
Hoe wordt de DISC WALL 100-230V gedimd?
Alleen met een externe led dimmer. Sluit de DISC WALL 100-230V aan op een externe led dimmer met fase afsnijding en een vermogen van 2-100W of 3-100W.
Is er voor de DISC PENDANT 100-230V een externe led dimmer nodig?
Nee, voor de DISC PENDANT 100-230V is geen externe dimmer nodig. Het is dimbaar zonder externe led dimmer. De lamp hoeft dus niet op een geschakeld stopcontact aangesloten te worden.
Kan er op de DISC PENDANT 100-230V een externe schakelaar worden aangesloten?
Ja, dat kan. Maar dit kan geen led dimmer zijn. Let op! Als een externe schakelaar gewenst is moet je er rekening mee houden dat wanneer de schakelaar in de UIT stand staat de lamp niet is te bedienen via de sensor. Ook voert dan de lamp een automatisch kalibratieproces uit gedurende de eerste 15 seconden elke keer dat de externe schakelaar van de UIT naar de AAN stand gaat. Plaats gedurende deze tijd dan geen hand of geleidende voorwerpen in de buurt van de sensor, aangezien dit het kalibreren verstoort.
Hoe kan ik de DISC PENDANT 100-230V dimmen?
De DISC PENDANT 100-230V is dimbaar met de hand. De sensor is geplaatst onderaan in het midden van het armatuur en is met nadering van de hand te bedienen. Korte aanraking/nadering: aan/uit Lange aanraking/nadering: dimmen De dimmer onthoudt de laatste stand bij het handmatig uitzetten via de sensor.
Wat gebeurt er als de stroom van de DISC PENDANT 100-230V eraf gehaald wordt?
Als de stroom er compleet vanaf gehaald wordt (bijvoorbeeld met een extra schakelaar) en er dan weer op gezet wordt, zal de lamp bij het aanschakelen met de hand in de maximale stand beginnen. Ook voert dan de lamp een automatisch kalibratieproces uit gedurende de eerste 15 seconden elke keer dat de stroom eraf gaat. Plaats gedurende deze tijd dan geen hand of geleidende voorwerpen in de buurt van de sensor, aangezien dit het kalibreren verstoort.
Zijn de DISC PENDANT 100-230V armaturen, die gecombineerd zijn met de DISC BASE TRIPLE, onafhankelij
Ja, dat kan. De DISC PENDANT 100-230V armaturen zijn onafhankelijk van elkaar te schakelen.