Veel gestelde vragen

Vind hier per onderwerp, antwoord op uw vragen. Ontbreekt er een onderwerp? Of kan u geen antwoord op uw vragen vinden?


Kom hier in contact met Postmus.nl

 1. Hoe monteer en installeer ik de transformator?
 2. Functioneert de bewegingsmelder ook overdag?
 3. Hoe stel ik de timer op de transformator in?
 4. Hoe bevestig ik de lichtsensor?
 5. Kan ik de lichtsensor vervangen?
 6. Kan ik de lichtsensor verlengen?
 7. Hoeveel cm kabel zit er standaard aan de lichtsensor
 8. Hoe sluit ik de kabel aan op de tranformator?
 9. Kunnen 2 kabels in 1 aansluiting?
 10. Hoeveel VA is de tranformator?
 11. Hoeveel Watt is de transformator?
 12. Hoeveel lampen kunnen er op de transformator?
 13. Kan ik de transformator ook buiten installeren?
 14. Kunnen de kabels apart van elkaar geschakeld worden?
 15. Wat betekent het als de indicatieverlichting van de transformator snel knippert?
 16. Wat betekent het als de indicatieverlichting van de transformator langzaam knippert?
 17. Moet ik de verlichting evenredig verdelen over de kabeluitgangen?
 18. Hoe installeer je de SMART HUB-150?
 19. Hoe weet ik welke transformator ik moet aanschaffen?
 20. Kan ik ook een eigen transformator gebruiken?
 21. Welke keurmerken hebben de transformators?
 22. Hoe reset je de transformator?
 23. Blijven de instellingen bewaard als ik de HUB 50/100 van de 110/230v voeding haal?
 24. Kun je meerdere transformatoren in 1 tuin combineren?
 25. Met hoeveel VA kan ik elke kabeluitgang van de transformator belasten?
 26. Geeft de trafo wisselspanning of gelijkspanning?
 27. Wat is het verbruik van de HUB-50/100 in ruststand?
 28. Is het nodig om de software van de SMART-HUB 150 transformator te updaten?
Hoe monteer en installeer ik de transformator?
Op de pagina "installatietips" is alle informatie te vinden over het installeren van onze transformators. Kies de juiste transformator en download de handleiding voor meer informatie. Wij benadrukken dat alle HUB transformators altijd overdekt op een plek vrij van neerslag gemonteerd moeten worden. Maak gebruik van een (SMART) HUB PROTECTOR indien dit niet mogelijks is. Het correct opvolgen van deze voorschriften draagt bij aan een nog langere levensduur van de producten die standaard geleverd worden met 5 jaar garantie.
Functioneert de bewegingsmelder ook overdag?
De HUB 50/100 transformatoren zijn uitgerust met een lichtsensor die de verlichting automatisch inschakelt als het donker wordt. De SMART HUB-150 is niet uitgerust met een lichtsensor, maar is voorzien van een ingebouwde astronomische klok die de verlichting inschakelt als de zon onder is. De MOVE bewegingsmelder voor de HUB-50/100 maakt gebruik van de lichtsensor en werkt daarom niet overdag. De SMART MOVE bewegingsmelder voor de SMART HUB-150 is uitgerust met een eigen lichtsensor. Alle in-lite bewegingsmelders functioneren dus alleen als het donker is. Lees meer hierover op de pagina Installatietips of raadpleeg de handleiding van de betreffende bewegingsmelder.
Hoe stel ik de timer op de transformator in?
De HUB-50 en HUB-100 zijn uitgerust met touch bediening voor het instellen van timer. De timer van de SMART HUB-150 is uitsluitend in te stellen via de in-lite app (beschikbaar voor iOS en Android). Raadpleeg de handleiding van de betreffende transformator voor meer informatie.
Hoe bevestig ik de lichtsensor?
De HUB-50 en HUB-100 transformators zijn voorzien van een mini-connector aansluiting voor de lichtsensor. Installeer de lichtsensor buiten, op een locatie in direct daglicht, maar voorkom beïnvloeding door niet natuurlijke lichtbronnen om een correcte werking te garanderen. De SMART HUB-150 is uitgerust met een astronomische klok en schakelt de verlichting automatisch in als de zon onder is. Raadpleeg de handleiding van de betreffende transformator voor meer informatie.
Kan ik de lichtsensor vervangen?
Ja, de lichtsensor is te vervangen. De lichtsensor is verkrijgbaar bij onze verkooppunten.
Kan ik de lichtsensor verlengen?
Ja, de lichtsensorkabel is te verlengen, hiervoor zijn speciale verlengkabels beschikbaar in 1, 2 en 3 meter. Wij adviseren te verlengen tot maximaal 4 meter met zo weinig mogelijk verlengkabels.
Hoeveel cm kabel zit er standaard aan de lichtsensor
De lichtsensor heeft standaard een kabellengte van 1 m en er zijn eventueel speciale verlengkabels beschikbaar in 1, 2 en 3 meter. Wij adviseren te verlengen tot maximaal 4 meter met zo weinig mogelijk verlengkabels.
Hoe sluit ik de kabel aan op de tranformator?
De HUB-50/100 zijn uitgerust met 2 easy connectie klikaansluiting. Knip aan één kant van de kabel het uiteinde een paar cm in, je hebt nu twee kabel uiteinden naast elkaar. Strip ongeveer 8 mm van beide kabel uiteinden met behulp van een kabelstriptang. Draai daarna de koperdraadjes in elkaar zodat er geen losse draadjes uitsteken. Klik de Easy-Connect clip van de kabelingang naar boven en plaats één uiteinde in de ingang. Klik de kabel vast door de Easy-Connect clip naar beneden te duwen en controleer door licht aan de kabel te trekken of de kabel goed vastzit. Herhaal deze handelingen ook met het andere uiteinde van de kabel. Indien gewenst kun je een 2e kabel aansluiten op de transformator. Beide kabels worden gezamenlijk aangestuurd door de transformator. De SMART HUB-150 is uitgerust 3 easy connectie klikaansluitingen. Indien gewenst kun je een 2e en 3e kabel aansluiten op de transformator. De kabels kunnen afzonderlijk aangestuurd worden met behulp van de in-lite app. Bekijk de handleiding voor een uitgebreide instructie. Om de kabel te kunnen aansluiten op de transformatoren van het type CB, dien je gebruik te maken van kabelschoentjes, deze werden standaard mee geleverd bij dit type transformator. Let op: Heb je een in-lite kabel gekocht waarop kabelschoentjes gemonteerd zijn en je wilt de kabel op de HUB-50/100 of SMART HUB-150 aansluiten? Knip de kabelschoentjes er in zijn geheel van af en strip de kabel zoals hierboven beschreven of bekijk de handleiding van de transformator.
Kunnen 2 kabels in 1 aansluiting?
De HUB-50/100 transformators zijn voorzien van twee kabeluitgangen die ieder geschikt zijn voor één grondkabel en gezamenlijk aangestuurd worden. De SMART HUB-150 is uitgerust met drie kabeluitgangen die individueel te bedienen zijn middels de in-lite app. Het is niet mogelijk 2 kabels in 1 aansluiting te monteren. Met een CC-2 kabelverbinder is het mogelijk om indien gewenst aftakkingen te maken van een hoofdkabel. Voor het aanleggen van de grondkabel is het essentieel om een kabelplan te maken. Lees hier meer over in ons blog. De CB transformatoren zijn voorzien van één kabeluitgang, het is niet mogelijk hier 2 kabels op aan te sluiten.
Hoeveel VA is de tranformator?
De maximale belasting van de HUB-50 bedraagt 50 VA. De HUB-100 kan tot maximaal 100 VA belast worden en de SMART HUB-150 kan tot maximaal 150 VA aan verlichting laten branden. Kies de juiste (hoeveelheid) transformators door alle VA waarden van de verlichting in de tuin bij elkaar op te tellen. De VA waarde van ieder armatuur is te vinden op de verpakking en de installatiehandleiding van het armatuur. Lees hier meer over in ons blog.
Hoeveel Watt is de transformator?
Het vermogen van de transformator geven we aan in VA in plaats van W, omdat dit correspondeert met de VA-aanduiding van onze verlichting. Raadpleeg de handleiding van de betreffende transformator voor meer informatie.
Hoeveel lampen kunnen er op de transformator?
Dat hangt af van de totale installatiewaarde (VA) van de verlichting die je wilt aansluiten. Je kan tot 50 resp. 100 VA aansluiten op de HUB-50/100 en de SMART HUB-150 kan tot 150 VA aan verlichting van stroom voorzien. Let op: BIG NERO (NARROW) is een uitzondering; sluit op een HUB-50 en HUB-100 en SMART HUB-150 resp. maximaal 4 stuks en 7 stuks en 9 stuks BIG NERO (NARROW) aan, verdeeld over 2 of 3 kabeluitgangen. BIG NERO (NARROW) kan alleen aangesloten worden op 10/2 kabel met max. 40 m. lengte. Meer informatie vind je op de pagina Installatietips of in ons blog over het kabelplan.
Kan ik de transformator ook buiten installeren?
We benadrukken dat alle HUB transformators altijd overdekt op een plek vrij van neerslag gemonteerd moeten worden op een minimale hoogte van 50 cm boven de grond. Maak gebruik van een (SMART) HUB PROTECTOR indien dit niet mogelijks is. Het correct opvolgen van deze voorschriften draagt bij aan een nog langere levensduur van de producten die standaard geleverd worden met 5 jaar garantie.
Kunnen de kabels apart van elkaar geschakeld worden?
De HUB-50/100 transformators zijn voorzien van twee kabeluitgangen die ieder geschikt zijn voor één kabel en kunnen uitsluitend gezamenlijk aangestuurd worden. De SMART HUB-150 is uitgerust met drie kabeluitgangen die individueel te bedienen zijn middels de in-lite app (beschikbaar voor iOS en Android) Met een CC-2 kabelverbinder is het mogelijk om indien gewenst aftakkingen te maken van een hoofdkabel. Voor het aanleggen van de grondkabel is het essentieel om een kabelplan te maken.
Wat betekent het als de indicatieverlichting van de transformator snel knippert?
De indicatieverlichting van de transformator knippert snel wanneer deze is overbelast of kortsluiting maakt. De oorzaak van de overbelasting of kortsluiting moet weggenomen worden. Daarna kan transformator herstart worden door de aan-knop op het touchscreen aan te raken.
Wat betekent het als de indicatieverlichting van de transformator langzaam knippert?
De indicatieverlichting van de transformator knippert langzaam wanneer overbelasting dreigt. De oorzaak van deze overbelasting moet weggenomen worden. Daarna zal transformator direct weer actief zijn.
Moet ik de verlichting evenredig verdelen over de kabeluitgangen?
Het is niet nodig de belasting van de verlichting evenredig te verdelen. Beperk de belasting tot max. 100 VA per kabeluitgang.
Hoe installeer je de SMART HUB-150?
Raadpleeg hiervoor de handleiding van de in-lite app
Hoe weet ik welke transformator ik moet aanschaffen?
Dit hangt af van het totale installatiewaarde (VA) van de armaturen in je lichtplan. De transformator moet voldoende vermogen hebben om de verlichting aan te sturen. Voor meer informatie ga je naar ons blog over de transformator.
Kan ik ook een eigen transformator gebruiken?
Nee, dit is niet mogelijk. Vooral LED elektronica is gevoelig voor storingen of schommelingen in het systeem. Wij attenderen je op het feit dat wanneer je in het systeem van in-lite componenten gebruikt die niet van in-lite zijn, de garantie vervalt. De kwaliteit van onze producten kan dan niet meer door ons gewaarborgd worden.
Welke keurmerken hebben de transformators?
De HUB-50/100 zijn door de keuringsinstituten TÜV en (C)UL getest en goedgekeurd voor alle geldende eisen; voor zowel Europa, Canada als de VS. De SMART HUB-150 is door TÜV, (C)UL en KIWA getest en goedgekeurd voor alle geldende eisen; voor zowel Europa (CE), Canada (ISED) als de VS (FCC).
Hoe reset je de transformator?
Alleen in uitzonderlijke gevallen zal het nodig zijn om de transformator te resetten. Reset de HUB-50/100 transformator door hem volledig uit te schakelen. Mocht dit niet voldoende zijn dan haal je de stekker uit het stopcontact en stop je deze na ca. 10 sec. terug in het stopcontact. Er is geen aparte resetknop op dit type transformator. Reset de SMART HUB-150 door de button aan de rechterzijde ingedrukt te houden (minimaal 15 seconden) totdat de button blauw knippert.
Blijven de instellingen bewaard als ik de HUB 50/100 van de 110/230v voeding haal?
De HUB-50/100 onthoudt de laatste instellingen, ook wanneer deze geen voeding meer krijgt. Wanneer je de transformator opnieuw aansluit op de stroomvoorziening, zal deze weer aangaan op de laatst ingestelde stand. Bijvoorbeeld dusk/dawn 4 uur.
Kun je meerdere transformatoren in 1 tuin combineren?
In-lite transformators kunnen gecombineerd worden. Met behulp van de SPLITTER kan één lichtsensor worden aangesloten op meerdere transformators waardoor het gehele lichtplan op hetzelfde moment zal inschakelen. Let op; het koppelen van 1 lichtsensor is niet mogelijk wanneer je een HUB transformator wilt combineren met een CB transformator. De SMART HUB-150 transformatoren hebben geen lichtsensor maar werken met een astronomische klok. Wanneer je naast de SMART HUB-150 ook een HUB-50/100 in de tuin wilt verwerken, dien je de HUB 50/100 te bedienen met het touchpanel op de transformator.
Met hoeveel VA kan ik elke kabeluitgang van de transformator belasten?
HUB-50 met max. 50VA per kabel, HUB-100 met max. 100VA per kabel en SMART HUB-150 met max. 100VA per kabel
Geeft de trafo wisselspanning of gelijkspanning?
Wisselspanning
Wat is het verbruik van de HUB-50/100 in ruststand?
Het verbruik van de HUB-50/100 is ca. 1,5 W in ruststand (verlichting is uit). Rekenvoorbeeld: Wanneer de verlichting 3 uur per dag aan is, is de transformator 21 uur per dag in ruststand. Per jaar is dat 12 kW. Op basis van een energietarief van €0,25/kWh geeft dit €3,- aan jaarlijkse kosten.
Is het nodig om de software van de SMART-HUB 150 transformator te updaten?
Ja, om de SMART-HUB 150 optimaal te laten werken, is het van belang dat de software van SMART-HUB 150 up-to-date is. Indien er nieuwe software beschikbaar is wordt dit via de in-lite APP aangeboden. In het zonescherm zal er een update knop zichtbaar worden. Zorg voor een goede 3/4/5G internetconnectie en maak middels Bluetooth connectie met de SMART-HUB 150 om de nieuwe software te kunnen downloaden. Open de app en check na een aantal minuten of er een update beschikbaar is in het zone scherm.